Wireless

Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van professionele draadloze netwerken voor bedrijven, scholen en andere organisaties.

Wi-Fi is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij en wordt steeds belangrijker, hiermee komen ook steeds meer problemen en storingen. Dit is voornamelijk de oorzaak van overbevolking van draadloze punten.

Binnen organisaties zijn veel laptops, tablets, smartphones en andere draadloze apparaten te vinden die vaak allemaal toegang moeten hebben tot uw centrale gegevens en het internet. Dit moet veilig, stabiel en makkelijk te beheren zijn.

De rol van Wi-Fi

De manier waarop Wi-Fi wordt gebruikt en de eisen die worden gesteld aan een Wi-Fi-netwerk voor ondernemingen zijn fundamenteel aan het veranderen.

De markt wordt momenteel overspoeld met apparaten die geschikt zijn voor Wi-Fi, de 802.11n-norm heeft het aantal mogelijke clients vertienvoudigd en Wi-Fi, dat vroeger een handige toevoeging was op een netwerk, heeft nu de rol van het bedrijf kritische ethernetnetwerk overgenomen. Daarom groeit bij ondernemingen de vraag naar een nieuw type van draadloze LAN-infrastructuur.

Ondernemingen willen een veilige, multifunctionele infrastructuur die verschillende types van applicaties (spraak, video, data), gebruikers en clients kan ondersteunen alsof ze elk over hun eigen netwerk beschikken. Ze verwachten van dit mobiel netwerk dat het goedkoop, altijd beschikbaar, even ­flexibel en stabiel als een vast netwerk, gebruiksvriendelijk en makkelijk te installeren is. Met andere woorden, ondernemingen willen de mobiliteit en productiviteit van Wi-Fi met de maatstaf, prestaties, ­flexibiliteit en beschikbaarheid van ethernet.

Draadloos onzichtbaar?

Niet voor ons! Wij hebben de hard en software om het draadloos netwerk inzichtelijk te maken en eventuele storingen en knelpunten op te sporen en aan te pakken.

Oplossingen

Wij bieden van semiprofessionele oplossingen voor het MKB tot de High-end Enterprise oplossingen voor grote bedrijven en organisaties, deze worden vaak met een lokale of cloud-based controller aangestuurd zodat de accesspoints samenwerken en elkaar versterken.

Aantal voorbeelden waar wij draadloze netwerken aanleggen:

- Scholen
- Bedrijven (ook meerdere vestigingen)
- Campings
- Hotels
- Restaurants

Straalverbindingen tussen vestigingen is ook mogelijk.

Vraag naar de mogelijkheden en een vrijblijvend gesprek.

Merken:

- Samsung Enterprise
- EnGenius
- Ruckus Wireless
- Alcatel-Lucent
- Cloud4Wi
- Meraki